Posts

Display a list or slider with the latest posts from the Blog.

Next element: Products

List

  • Dlaczego warto płacić więcej za kawę

    Ciekawy i smutny zarazem artykuł opowiadający o tym, dlaczego warto płacić więcej za kawę. 20 sierpnia ceny kawy na giełdzie (tzw. C-Price, czyli ceny bazowych arabik) spadły do poziomu najniższego od 12 lat, czyli poniżej dolara za funt! Tymczasem badania jednego z importerów (Caravella Coffee) pokazały, że średnia cena produkcji kawy w pięciu krajach Ameryki …

    Więcej
  • Nowe espresko na koniec roku!

    Tym razem zaglądamy na zachodnie rubieże Rwandy, na wzgórza nad jeziorem Kivu, czyli do Mabanzy. Spółdzielcy z Kopakamy zbierają red bourbona, myją go jak należy, nasze ziomki z 1000 Hills Products sprowadzają ten towar, a my: no wiadomo – próbujemy, palimy, pijemy. Pyszna: słodka pomarańcza, nieco owoców pestkowych i karmelu. Nie wiem czy do końca …

    Więcej
  • Cyondo. Kolejna Rwanda, tym razem do filtra.

    Najnowsze ziarna w naszym menu, trzecia już premiera w tym roku! Świeża, czyściutka, lekka kawa, prawdziwa zapowiedź wiosny. Już do wyjęcia tutaj: https://czarnafala.pl/produkt/rwanda-cyondo/ Cyondo to nazwa tzw. washing station, czyli miejsca obróbki kawy, w którym – wbrew nazwie – nie tylko się kawy “myje” (ale fakt, jest to kawa myta), ale też suszy i poddaje …

    Więcej

Slider

Aktualizacja…
  • Brak produktów w koszyku.
Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Zobacz więcej
Zamknij