Okazja spróbowania jednego ziarna ze szczepu Java w dwóch obróbkach. Jedna obrobiona metodą honey, druga natomiast to natural (obróbka sucha). Niesamowite wrażenie robi to, jak różnią się pomiędzy sobą te kawy, mimo tylko jednej zmiennej w postaci obróbki… Honey jest pełny, zbalansowany i elegancki. A natural dziki, słodko-kwaśny, pełen ultra-dojrzałych tropikalnych owoców!
Marysabel Caballero i jej mąż Moises Herrera prowadzą swoją plantację El Puente od 1996 roku, choć Marysabel pochodzi ze starej rodziny plantatorów kawy. Wspólnie Marysabel i Moises wynieśli produkcję na nowy, wyższy poziom – wygrali nawet swoją kawą Cup of Excellence! Zapewne spory udział miał w tym fakt, że El Puente ma własny suchy młyn (dry mill), czyli miejsce końcowej obróbki ziarna.
Warto zabrać się na tę smakową podróż, a zadanie ułatwi Wam to, że kawy sprzedajemy w dwupaku, pakowane po 100 gramów.
Honduras El Puente
Nasza nowa kawa, a nawet dwie.
Okazja spróbowania jednego ziarna ze szczepu Java w dwóch obróbkach. Jedna obrobiona metodą honey, druga natomiast to natural (obróbka sucha). Niesamowite wrażenie robi to, jak różnią się pomiędzy sobą te kawy, mimo tylko jednej zmiennej w postaci obróbki… Honey jest pełny, zbalansowany i elegancki. A natural dziki, słodko-kwaśny, pełen ultra-dojrzałych tropikalnych owoców!
Marysabel Caballero i jej mąż Moises Herrera prowadzą swoją plantację El Puente od 1996 roku, choć Marysabel pochodzi ze starej rodziny plantatorów kawy. Wspólnie Marysabel i Moises wynieśli produkcję na nowy, wyższy poziom – wygrali nawet swoją kawą Cup of Excellence! Zapewne spory udział miał w tym fakt, że El Puente ma własny suchy młyn (dry mill), czyli miejsce końcowej obróbki ziarna.