Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.
Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Zobacz więcej
Nowe espresko na koniec roku!
Tym razem zaglądamy na zachodnie rubieże Rwandy, na wzgórza nad jeziorem Kivu, czyli do Mabanzy. Spółdzielcy z Kopakamy zbierają red bourbona, myją go jak należy, nasze ziomki z 1000 Hills Products sprowadzają ten towar, a my: no wiadomo – próbujemy, palimy, pijemy.
Pyszna: słodka pomarańcza, nieco owoców pestkowych i karmelu.
Nie wiem czy do końca pod karpia, ale to jest dobre, słoneczne espresso na zimę! Kawa jest oczywiście w naszym sklepie.
Na zdj.: suszenie kawy na łóżkach afrykańskich. Z filmu nagranego przez 1000 Hills w Rwandzie