FILTR

  • Kolumbia Finca La Rabija

    56,00 

    Elegancki i zbalansowany szczep castillo od Libio Ivana Santander Pareño z plantacji La Rabija, położonej bardzo wysoko, bo na 1900 m ponad poziomem morza w regionie Nariño (pd-zach Kolumbia). La Rabija (“ogonek” po hiszpańsku, czy to nie słodkie?) to mała farma, zaledwie 1-hektarowa. Selektywna zbiórka wyłącznie dojrzałych owoców, zdzieranie pulpy, 12-godzin fermentacji przez noc, mycie czystą wodą i suszenie na patiach 8-12 dni. Dry milling robiony zewnętrznie.

    Obróbka: myta

    Szczep: castillo

    Region: Nariño

    Producent: Libio Ivan Santander Pareño

    W filiżance: żółte owoce, masło orzechowe, balans, delikatna kwasowość

    Waga netto 250 gr.

  • Rwanda Rutabo

    59,00 

    Organiczna,  86 pkt. SCA.

    Obróbka: natural
    Region: Gekenke, Prowincja Północna
    Producent: spółdzielnia Abakundakawa (stacja myjąca Rushashi)
    Szczepy: bourbon
    W filiżance: mleczny oolong, herbata, wędzona śliwka, słodka i gładka
    Waga netto 250 gr.
  • 1-2-3 Test! Blend (1000g)

    115,00 
    Kilogram kawy do metod przelewowych i batch brew (automatycznych przelewówek). To mieszanka ziaren, nad którymi aktualnie pracujemy – testowe wypały, eksperymenty oraz kawy, które wypadły ze sprzedaży ze względu na datę palenia (starsze niż miesiąc, maksymalnie 3 miesiące od wypalenia). Zawartość będzie się więc zmieniać z tygodnia na tydzień, raz może to być mieszanka kilku kaw, innym razem tylko jedna kawa, ale w trzech różnych paleniach. Zawsze jednak to ziarno speciality!
    Dla nałogowych kawoszy z mniejszym budżetem!
  • Czteropak przelewów (4x100gr)

    111,00 
    Zestaw dla odkrywców, niezdecydowanych i rozdawaczy prezentów.
    W jednej przesyłce dostaniesz 4 opakowania naszych kaw przelewowych w opakowaniach po 100 gr.
    Co jest dokładnie w zestawie? To tajemnica! Z pewnością wszystkie kawy są świeżo wypalone i pochodzą z naszej aktualnej oferty.
    Jedną z tych kaw jest zawsze nasze najnowsze ziarno.
    Pozostałe składniki Czteropaka będą się zmieniać, więc za każdym razem dostaniesz inny zestaw!
    Dodatkowo do każdej paczki dorzucimy jakąś małą niespodziankę – próbkę kolejnej kawy, trochę cascary czy czarnofalową naklejkę.
    Albo odręczny liścik z grafiką Franka 😉
  • Gwatemala El Naranjo (1000g)

    145,00 
    Nasza nowa kawa przeznaczona w ekspresach automatycznych. Nieco ciemniej wypalona niż pozostałe kawy przelewowe. To z tego ziarna zaparzysz kubek śniadaniowej czarnej kawy. Idealna do ciasteczka owsianego i kanapki. Mimo całej swojej uniwersalności to wysokiej jakości ziarno speciality.
    Obróbka: myta
    Region: Huehuetenango
    Producenci: Simeon Palacios i Alvina Castillo
    Szczepy: bourbon, caturra, catuai
    W filiżance: masło orzechowe, pieczone owoce.
    85 pkt. SCA
    Waga netto: 1000g
  • ETIOPIA DAANNISA LOT 1

    58,00 

    87 punktów cuppingowych SCA. Uprawiana w regionie Guji przez czlonków spółdzielni Daannisa

    Kawa jest opisana jako Grade 1, czyli najwyższej możliwej jakości. Banko Gotiti to uznany w świecie speciality producent i to ziarno nie zawodzi, dając bardzo klasyczny w swojej etiopskości napar.

    Obróbka: sucha (natural)

    Region: Guji

    Szczepy: gibirinna i serto

    Producent: Spółdzielnia Daannisa

    87 pkt. SCA

    W filiżance: jak aperol spritz! Brzoskwinie, pomarańcze sycylijskie, herbata z miętą

    Waga netto 250 gr.

  • Kenia New Mitaboni AA

    60,00 
    Obróbka: myta
    Region: Kirinyaga
    Producent: spółdzielnia New Mitaboni
    Szczepy: SL28, SL34, batian
    W filiżance: herbaciano-cytrynowa, słodko-owocowa, delikatnie-oolongowa
    Kawa ma grading AA, czyli najwyższy oraz została oceniona na 85,5 pkt wg SCA.
    Waga netto 250 gr.
  • Rwanda Gihanga PB

    59,00 
    To trzecia już w tym sezonie zbiorów kawa z Rwandy od 1000 Hills, naszego zaprzyjaźnionego mikro-importera kaw z tego kraju. I trzecia, w której jest dużo takiej przyjemnej oolongowości, mleczności, gładkiego body. Ta kawa – z racji swojej obróbki – ma więcej czystej kwasowości, w której wybijają się  nuty dojrzałej czerwonej porzeczki. Do tego słodycz muscovado, a na końcu dobry tytoń fajkowy. Ale tak leciutko 😉
    Obróbka: myta
    Region: Kamonyi, Prowincja Południowa
    Producent: Hingakawa Woman’s Association, Spółdzielnia Abakundakawa (stacja myjąca Mugina)
    Szczepy: red bourbon (peaberry)
    W filiżance: czerwona porzeczka, cukier trzcinowy, ociupina tytoniu
    86 pkt. SCA.
    Waga netto: 250 gr.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart