ESPRESSO

  • PERU COOPERATIVA GALITO DE LAS ROCAS

    45,00  / 250g
    Obróbka: myta
    Region: Nambale
    Producent: Coop. Gallito de las Rocas
    Szczepy: catimor, caturra, pache, typica, gran colombia
    W filiżance: tost z masłem orzechowym i miodem!
    250g
  • Brazylia Santo Inacio

    35,00  / 250g

    Ziarna z obrabianej na sucho Brazylii powoli stają się tradycją w naszym menu. Ten produkujący prawie połowę światowej kawy kraj ma olbrzymi potencjał – oprócz słabych i średnich ziaren przemysłowych kryją się tam także prawdziwe perełki. Od jakiegoś czasu współpracujemy z niewielkim polsko-brazylijskiem importerem i szukamy takich cukierków. Tym razem mamy – na wyłączność w Polsce – kawę z Santo Inacio, jednej z czterech farm progresywnego agronoma-biznesmena Luiza Monguiloda.

    Kawa jest certyfikowana Rainforest Alliance/UTZ.

     

    Obróbka: natural

    Producent: Luiz Augusto Pereira Monguilod

    Szczepy: yellow bourbon

    Punktacja SCA: 84,75 pkt.

    W filiżance: słodkie, pełne i stosunkowo ciężkie espresso. Nugat z nutkami anyżu i marcepanu. Z mlekiem – słodki migdał. 

  • Rwanda Mabanza

    50,00  / 250g

    Obróbka: myta

    Region: Rutsiro, Zachodnia Prowincja

    Producent: spółdzielnia Kopakama

    Szczep: red bourbon

    W filiżance: słodka pomarańcza, owoce pestkowe, nieco karmelu

     

  • Brazylia Cerrado (1000g)

    120,00 
    Nasza podstawowa kawa do espresso. “Podstawowa” nie oznacza, że słaba. To raczej kawa klasyczna, dla mniej odważnych kawoszy. Mało kwasowości, nieco ciemniejsze palenie, choć wciąż nie jest to włoski styl. Dobra także do ekspresów automatycznych, które dozują nieco mniej kawy.
    Obróbka: natural
    Region: Minas Gerais
    Producent: NuCoffee
    Szczepy: yellow bourbon
    W filiżance: kakao, karmel, cynamon
    Uwaga! Ta kawa jest dostępna tylko w opakowaniach kilogramowych!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart