ESPRESSO

  • Brazylia Fazenda Vale da Serra (250g/1000g)

    36,00  / 250g
    Obróbka: natural
    Region: Sul de Minas Gerais
    Szczep: topazio
    Producent: Brazilian Farm Foods
    84 pkt. SCA.
    W filiżance: słodkie czekoladki, owoce tropikalne, wanilia.
    Polecamy jako nowoczesne, ale nie szalone espresso. Jest nieco kwasowości. Do ekspresów kolbowych i kafetierek. 
  • Kostaryka La Candelilla – lot Monte Canet (250g)

    36,00 

    Polecamy ostrożnym badaczom nowych terenów. Kawa wypalona nieco jaśniej niż nasze klasyczne espresso, trzeba spodziewać się niewielkiej dozy kwasowości (i dużo słodyczy!). Do ekspresu kolbowego i kafetierki.

    Obróbka: myta

    Region: Tarrazu

    Szczepy: caturra, catuai, geisha

    Producent: Mario Solis dla La Candelilla

    Punktacja SCA: 84,25 pkt.

    W filiżance: fistaszki, marcepanowe czekoladki, suszone owoce

    Link do filmu -> https://www.youtube.com/watch?v=nqg-_BizNYU&ab_channel=CzarnaFala

    Data palenia: 24 czerwca 2021

  • Brazylia Cerrado (1000g)

    110,00 
    Nasza podstawowa kawa do espresso. “Podstawowa” nie oznacza, że słaba. To raczej kawa klasyczna, dla mniej odważnych kawoszy. Mało kwasowości, nieco ciemniejsze palenie, choć wciąż nie jest to włoski styl. Dobra także do ekspresów automatycznych, które dozują nieco mniej kawy.
    Obróbka: natural
    Region: Patrocino (Cerrado Mineiro D.O.)
    Producent: Jose Carlos Grossi
    Szczepy: mundo novo
    W filiżance: kakao, karmel, cynamon
    82,5 pkt. SCA
    Uwaga! Ta kawa jest dostępna tylko w opakowaniach kilogramowych!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart