ESPRESSO

  • Brazylia Fazenda Barinas

    36,00  / 250g
    Obróbka: pulped natural
    Region: Araxa-Minas Gerais (Cerrado Mineiro D.O.)
    Szczep: yellow bourbon
    Producent: Tiago Castro Alvez
    W filiżance: czekolada z orzechami włoskimi (nutella?), nutka anyżu i lukrecji, w końcówce słodki grejpfrut
    84,25 pkt. SCA.
    Plantacja posiada certyfikację UTZ/Rainforest Alliance.
    Polecamy jako nowoczesne, ale nie szalone espresso. Jest nieco kwasowości. Do ekspresów kolbowych i kafetierek.
  • Kostaryka La Candelilla – lot Monte Canet (250g)

    45,00 

    Polecamy ostrożnym badaczom nowych terenów. Kawa wypalona nieco jaśniej niż nasze klasyczne espresso, trzeba spodziewać się niewielkiej dozy kwasowości (i dużo słodyczy!). Do ekspresu kolbowego i kafetierki.

    Obróbka: myta

    Region: Tarrazu

    Szczepy: caturra, catuai, geisha

    Producent: Mario Solis dla La Candelilla

    Punktacja SCA: 84,25 pkt.

    W filiżance: fistaszki, marcepanowe czekoladki, suszone owoce

  • Brazylia Cerrado (1000g)

    110,00 
    Nasza podstawowa kawa do espresso. “Podstawowa” nie oznacza, że słaba. To raczej kawa klasyczna, dla mniej odważnych kawoszy. Mało kwasowości, nieco ciemniejsze palenie, choć wciąż nie jest to włoski styl. Dobra także do ekspresów automatycznych, które dozują nieco mniej kawy.
    Obróbka: natural
    Region: Minas Gerais
    Producent: NuCoffee
    Szczepy: yellow bourbon
    W filiżance: kakao, karmel, cynamon
    Uwaga! Ta kawa jest dostępna tylko w opakowaniach kilogramowych!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart